Social ansvarlighed

Hos Claire Group har vi arbejdet med etisk ansvar, længe før dette begreb blev moderne og omdøbt til Corporate Social Responsibility. Ansvarlighed har altid været en af vores grundlæggende værdier, selvom det kan betyde højere produktionsomkostninger. Vi vil være aktør i en moderne globaliseret verden. Det betyder bl.a., at vi ikke samarbejder med leverandører, der gør brug af børnearbejde eller underbetaler sine medarbejdere. Vi sikrer også, at leverandørerne ikke anvender allergifremkaldende kemikalier eller materialer under fremstillingen. Vi arbejder for at skåne miljøet i alt, hvad vi foretager os lige fra valg af materialer, til valg af transportform og brug af ressourcer og indkøb på kontoret i Ikast. Det indebærer også, at vi genbruger i størst muligt omfang. Men succesen handler også i høj grad om at forblive tro mod vores grundidé. Så vigtigst af alt er, at vi fastholder en kvalitet, der på alle måder ligger på højeste niveau. Med udgangspunkt i disse værdier ønsker vi at skabe troværdighed omkring vores navn både hos forbrugerne, kunderne og leverandørerne.
Vi mener grundlæggende, at ansvarlighed handler mere om, hvad du gør, end hvad du siger. Derfor handler vi ansvarligt og med kvalitet som omdrejningspunkt, uanset om det er hjemme eller ude i verden.

Claire Group er bygget på danske værdier som ytringsfrihed, demokrati og overholdelse af basale menneskerettigheder. Vi er én af de danske pionerer på feltet for ansvarlig produktion og har arbejdet med CSR siden 1980 - længe før begrebet Corporate Social Responsibility (CSR) blev skabt. For os er CSR ikke et modefænomen - det er det fundament, vi har skabt vores virksomhed på. Tøj fra Claire Group kan vi som modehus sælge med god samvittighed.
I 2012 tog Claire et kæmpe skridt videre med CSR og blev certificeret med SA 8000 som det første modehus i Skandinavien. SA 8000 er en international etisk standard med krav til leverandørernes arbejdsforhold. Certificeringen indebærer, at vi både i Danmark og hos vores leverandører skal overholde menneskerettighederne og have ordentlige løn- og arbejdsforhold.
Med vores SA8000 certificering har vi fået vores CSR-arbejde ind under huden i alle arbejdsgange i Ikast. Vi håber også, at vi kan leve op til vores kunders forventninger til fremtiden og ikke mindst har vi fået en masse stolte medarbejdere.

I 2015 blev vi recertificeret uden anmærkninger.

Flere af vores leverandører er gået foran og lever op til BSCI?s Code of Conduct og er blevet auditeret med resultatet GOOD. Det vil sige, at medarbejderne får lønninger, der er over minimumslønnen, at arbejdsmiljøet er i top, og at der er mange ekstra faciliteter. Vi er endnu ikke nået helt i mål, men 2/3 af vores leverandører målt på indkøbsvolumen fra lande udenfor Europa, er blevet auditeret med et tilfredsstillende resultat. Den sidste 1/3 hjælper vi videre i processen. Det er vores mål, at vi inden udgangen af 2018 kan garantere, at alle koncernens leverandører lever op til BSCI kravene.