Dyrevelfærd

Fashion er eksotisk og ægte pels har altid været en del af drømmebilledet om eksklusivt tøj. Vi mener det er uacceptabelt at dyr lider for at fremstille tøj, så Claire Group vil kun arbejde med leverandører, der kan dokumentere god dyrevelfærd.

Ægte pels
Holdningen og lovgivningen til dyrevelfærd er ikke ens i hele verden. Det har vi taget konsekvensen af, og vi har afskaffet brug af ægte pels, fordi vi mener, at både mennesker og dyr skal behandles med respekt og værdighed. Vi kan ikke få 100% dokumentation for at dyr bliver behandlet ordentligt i de lande, hvor vi producerer vores tøj. Så vi står fast - ingen ægte pels - også når moden dikterer brug af pels.

Dun og fjer
Det er ikke kun dyr med pels, der er i risiko for at blive pint og plaget. Claire Group accepterer ikke dun fra fugle, der er plukket levende. Vores leverandører skal jævnligt besøge deres dunleverandører for ved selvsyn at tjekke, at det forholder sig, som vi har aftalt. Desuden skal vores leverandører udstede et certifikat til os. Leverandørerne må kun bruge dun og fjer, der kommer fra fugle opdrættet til fødevareindustrien.

Læder og skind
Hust&Claire må gerne benytte produkter af læder fra køer, bøfler, får, geder eller grise, der er opdrættet til kødproduktion. Desuden forlanger vi af vores underleverandører, at alt spildevand fra garverier skal behandles på et rensningsanlæg. Vi sælger ikke produkter af ægte eksotiske dyreskind, som f. eks. slange, alligator, krokodille, firben og struds.

Uld
Merino uld fra får, der er blevet klippet uden bedøvelse er under afvikling på verdensplan, men det går langsomt. Hust&Claire accepterer ikke denne barbariske klippemetode, som kaldes Mulesing. Vores leverandører må derfor udelukkende købe Mulesing free uld med certifikat. Hust&Claire bruger heller ikke angora, da det ikke kan udelukkes, at dyrene plukkes i levende live.

Hust&Claire er derfor også på Anima.dk og dyrevern.no's pelsfri lister
http://anima.dk/pelsdyr/hust-claire-siger-nej-til-pels

http://anima.dk/kampagner/den-pelsfri-liste/den-fulde-pelsfri-liste
http://www.dyrevern.no/pelsfri/pelsfri_mote/merker_mot_pels